Workshops

“Creatief in duurzaamheid”

Bij de freubelschuur vind je meerdere soorten workshops. Ik richt mij niet op een soort handenarbeid of materiaal. Er is een verscheidenheid aan materialen en technieken.

Wat wel in elke workshop terug zal komen is dat er gewerkt zal worden met gebruikte materialen. En veelal oude technieken, die weer in een nieuwe jasje zijn gestoken. Denk aan het macrameknopen, wat we vroeger op de basisschool al eens leerden, totaal zijn vergeten en nu weer helemaal hip is!

We leven in een enorme weggooi maatschappij. Of je dat nu wel of niet wilt, je doet er al snel aan mee. Ik houd van mooie spullen en het gezellig maken van mijn sfeervolle huisje. Elke keer weer kom ik met nieuwe (hobby)spullen thuis om te freubelen en decoreren. Heel leuk, maar aangezien ik ook om het milieu geef, de wereld waarin we leven. Wil ik hier wel graag bewust mee omgaan. Daarom probeer ik zoveel mogelijk te werken met gebruikte materialen. Dit is overigens lang niet altijd mogelijk, dus zullen nieuwe materialen ook zeer zeker gebruikt worden. Maar waar mogelijk zal ik het hergebruiken van oude materialen inzetten.

Uniekheid

 

Dat brengt me bij het volgende; veel workshops zullen zeer waarschijnlijk niet het resultaat opleveren dat iedereen met precies hetzelfde resultaat naar huis gaat. Die verschillen vind ik juist zo gaaf! Ik wil jou graag een voorbeeld en idee geven van wat je zou kunnen maken. Maar wanneer jij met dezelfde materialen liever iets anders maakt, is dat geen enkel probleem. We zijn allemaal uniek en verschillend en dat zie ik graag terug in de creatieve projecten waar je mee naar huis zal gaan!

Ik hoop vooral dat jij een hele gezellige tijd hebt tijdens de workshop en dat je lekker creatief bezig kan zijn en met een heel mooi resultaat naar huis gaat!

Tot ziens in de freubelschuur!