Goede doelen dag!

Zaterdag 18 september was het goede doelen dag in Zegveld!  Dat wordt al jaren georganiseerd en door corona ging dat een beetje anders. Niet op 1 lokatie, maar op verschillende locaties om de mensen te verspreiden. Zo werd ik dit jaar gevraagd of ik mee wilde doen. Geen idee wat me te wachten stond, maar leuk leek het me zeker! Geld inzamen voor het goede doel. Ondertussen doen wat ik het leukste vind: freubelen samen met anderen. En mooie bijkomstigheid; leuke reclame voor de freubelschuur en ik leerde zegveld en bewoners weer een beetje meer kennen. Leuk, leuk leuk dus!

Er was een kraam met 2e hands spullen en boeken. Een terras voor koffie met zelfgebakken cake en koek en de Freubelschuur was open met verkoop van freubelproducten en natuurlijk een workshop. Workshop stippen stond op het programma en daar werd leuk gebruik van gemaakt. De hele dag een hoop gezeglligheid!

3 lieve nichtjes kwamen me helpen met de verkoop, er was ook nog een prijsvraag voor de ballonnenkrans, want hoeveel ballonen zouden daar nu in zitten?!  423 en Naomi Muis zat daar het meest dichtbij met 431 ballonen, zij ontving dus het feestpakket met uiteraard ballonen en slingers!                        Maar die 3 leuke nichtjes waren geweldig en hebben enorm geholpen, alleen had ik het nooit gekund! Ook pasten ze op Geert, die er ook gewoon gezellig bij was!

Nu is het nagenieten van een geslaagde dag! En weer verder met nieuwe workshops! De komende tijd gaan we een proefworkshop doen met mand haken! En als dat geslaagd is, wordt dit een definitieve nieuwe workshop!     We hebben het dan over zo’n grote XL mand haken met de bobbiny jumbo garen!

Komende tijd ga ik ook al volop bezig met kerst. Want over 3 maanden is het al zover!  Tussendoor gaat er een  nieuwsbrief komen! En de eerste workshops staan gepland! Genoeg gezelligheid en genoeg te freubelen!

Welkom in de Freubelschuur! Er is nog plek genoeg voor een heel aantal workshops!

Van Start in Zegveld

De deuren van de Freubelschuur gaan weer open! 

Na heel wat hobbels nu echt van start met een nieuw workshopseizoen!  Het was mei 2019 toen de Freubelschuur van start ging. In de kleine woonkamer in Reeuwijk.   We trouwden, verwachtte een baby, verhuisden en in dat voorjaar van 2020 had ik gedacht nog wel wat workshops te kunnen geven. Liep dat even anders;  De verbouwing duurde langer dan verwacht en corona gooide flink roet in de workshops. Toen ik eindelijk van start kon, ging ik ook bijna gelijk weer met zwangerschapsverlof!

En daar werd in augustus 2020 onze zoon geboren! Wat een vreugde, wat een mooi en lief mannetje.    Maar oei, wat viel die bevalling tegen en het hele herstel daarna ook.  Opnieuw kon ik niet beginnen in de freubelschuur en tegen de tijd dat ik wel zo ver was gooide corona opnieuw roet in de workshops.

De Freubelschuur bleef gesloten. Ondertussen ging ik achter de schermen verder en ergens in maart/april kon ik niet meer wachten; De deuren gingen open.

Groepen mochten niet, maar 1 of 2 personen wel, dus deden we dat! Zoonlief was er gewoon gezellig bij. Verlieverlee werd er meer mogelijk en werden de groepen weer wat groter.

En nu na de zomerstop gaan we weer van start! De workshops staan klaar!  Kijk lekker rond hier op de site. Kom langs met vriendinnen, collega’s of familie en breng je huis in herfstsferen!

Ik heb er ontzettend veel zin in en kan niet wachten om jullie te ontmoeten!

Tot snel in De Freubelschuur!

P.s. Er staat ook al een super leuk kerstprogramma te wachten….. maar dat komt later!

Nieuws!

Een nieuw seizoen start bijna, en daar horen nieuwe workshop data bij! Ze staan online op de website! Na een heerlijke, rustige zomer weer lekker aan de slag!

Met de start van de freubelschuur werd ik ook ten huwelijk gevraagd! Natuurlijk zei ik ja! Dus volop in de voorbereiding voor ons huwelijk! Naast alle organisatie voor de grote dag, wil ik natuurlijk ook zoveel mogelijk zelf freubelen! Daarom kan ik helaas minder tijd als gehoopt in de freubelschuur steken! Hoe creatief je dan ook mag zijn, je kan nu eenmaal niet alles. Maar ik heb zeker tijd en heel veel zin om dit najaar een aantal hele leuke en gezellige workshops te gaan geven!

De workshops stippen en macrame knopen staan nog in het programma. Gewoon omdat ze zo leuk zijn! Vanaf eind september gaan we met herfstmaterialen aan de slag. De data zijn gepland, definitieve uitvoer hoop ik zo snel mogelijk op de website te kunnen vermelden! Ben er tussen alle bruidsfreubels door ook nog mee bezig!

De eerste 2 weken van november stort ik mij helemaal op m’n huwelijk, dan is het ook niet mogelijk om een workshop te plannen. Daarna gaan we gezellig verder met kerst. Begin september hoop ik ook dat programma online te krijgen!

De lokatie van de freubelschuur is tot maart gewoon in mijn gezellige huiskamer in Reeuwijk-dorp.

Daarna zal er een verhuizing en kleine verbouwing volgen voor de echte freubelschuur in Zegveld!

Het gaat een bijzonder, druk, maar heel mooi jaar worden, met heel veel mooie en nieuwe uitdagingen! Ik heb er super veel zin in! Het lijkt me geweldig om jou te ontmoeten tijdens een van de creatieve workshops!

Tussen alle druktes door blijf ik in elk geval heerlijk freubelen!

Binnenkort hoop ik ook online te krijgen de projectjes waar ik afgelopen zomer aangewerkt heb. Altijd leuk voor de creatievelingen om na te maken!

De Start!

Tja, en daar sta je dan. Aan de start van iets compleet nieuws. Ontzettend leuk, maar ook zo spannend. Ga ik klanten krijgen? Wanneer komen die klanten? Wat moet ik er allemaal aan doen om die klanten te krijgen?

Zodra ik teveel bezig ga met het ‘werven van klanten’ merk ik dat m’n enthousiasme daalt. Ik wil gewoon lekker freubelen, mooie dingen maken en inspireren, bemoedigen en schrijven voor m’n andere bedrijf; heerlijklevencoaching. Maar ja zonder klanten kan ik ook weer weinig van dit alles doen……

Ik waag me in de onbekende wereld van het web. Ok, op instagram en facebook was ik al wel actief. Maar nu pas ontdek ik hoe weinig verstand ik ervan heb. Er komen allerlei termen voorbij die voor mij wel chinees lijken. Maar in de internetwereld de normaalste termen blijken te zijn. Ik probeer, stuntel, val, stuiter en probeer opnieuw.

Soms komt de stoom uit m’n oren als ik van alles geprobeerd heb, met nauwelijks resultaat. Soms wil ik alweer bijna de handdoek in de ring werpen en het opgeven. haha al voor ik eigenlijk begonnen ben.

Het is me duidelijk, die computer vind ik leuk zolang ik simpelweg alleen maar hoeft te schrijven. Maar zodra het meer wordt is het totaal mijn hobby niet meer. Omdat nu alles nog nieuw is kost het me zeeën van tijd en gaat alles veel langzamer dan ik had verwacht. (uiteraard was mijn verwachting en/of hoop dat ik al volle zalen met workshops had en wachtrijen voor de coaching. (niet dat ik hoop dat er zoveel mensen burnout zijn……)

Das dus gewoon mijn ongeduld. Ik sta inmiddels weer met beide benen op de grond en geef het allemaal wat meer tijd. Dit gaat echt wel een poosje duren voor het allemaal lekker in beweging is. Ondertussen krijg ik gewoon fijn de tijd om uit te vogelen hoe alles werkt. Maak ik nog wat nieuwe freubels en kan ik de te geven workshops nog wat meer voorbereiden.

En……. ik ben super dankbaar voor heel heel veel lieve mensen om me heen. Die geduld met me hebben. De stoom uit m’n oren af en toe wegnemen en me gerust stellen dat het echt wel goed komt.

Allereerst de welkome bijdrage van Annika van der Feen- van Voskuilen. Zij maakt de mooiste tekeningen die ze ook verkoopt. Kijk op; https://www.etsy.com/shop/annikasartroom en/of http://www.annikavanvoskuilen.nl/naar het werk wat ze maakt en verkoopt. Maar ze doet meer:…….

Zelfs voor ik het haar gevraagd had, kreeg ik een apje dat ze bezig was met een logo voor mijn bedrijf. 2 logo’s dus. Bijzonder! Ik hoefde er niet eens m’n hoofd over te breken en het werd al voor me geregeld. En het mooiste: ik ben er zeer tevreden en heel blij mee! Ik had het niet beter en mooier kunnen bedenken! Dus Annika enorm bedankt!

Voor de mooie en leuke foto’s van mij op de website gaat alle dank naar Esther Crutzen. Zij heeft dus de leuke hobby, fotograferen en doet dat ook regelmatig voor gezinnen en babyshoots! Hele mooie foto’s! Kijk eens op haar website: http://esfotografie.nl/ 

En toen het gestoei met m’n website, wat blijkt nu; m’n buurvrouw Laura van Ooi is daar weer zeer handig in, en heeft me geweldig op weg geholpen. Zij heeft echt een super leuk bedrijfje; Plan my proposal. Weet jij dus niet hoe je het aan moet pakken om ‘de vraag’ te stellen. Check even haar website; https://www.planmyproposal.nl/ en zij gaat je helpen er iets heel romantisch van te maken!

Super blij dus met deze hulp van deze handige en lieve mensen! Bedankt!

Tijd voor mij om te kijken hoe ik deze blog weer gepost krijg, zodat jij weer iets te lezen heb!

Tot snel!

Freubel groet,

Annemarie

Feest!

Omdat de freubelschuur van start gaat met de meest leuke en vooral gezellige workshops, wordt er een leuke korting weggeven!

Zorg dat jij een van de eerste 20 personen bent die een workshop reserveert en je krijgt 20% korting! Dus je betaald geen 25,- p.p. maar 20,- p.p. Dat maakt het nog leuker om in de freubelschuur te komen freubelen!

Kijk snel onder het kopje ‘workshops’ wanneer jij komt freubelen!

Stuur een mail naar info@defreubelschuur.nl of whatsapp naar 0683673727 en schrijf je in voor jouw workshop naar keuze.

Tot snel in de freubelschuur!